Skip links

Over ons

2016 – 2017

Waar het allemaal begon

Toen we eind 2016 een dierenvoedselbank oprichtten door middel van een facebookgroep. Hadden we niet verwacht dat de nood onder de minima op Walcheren met huisdieren zo groot was.

Toen we in 2017 een stichting werden hadden we al snel veel leden die naar ons doorverwezen werden. Sindsdien, met behulp van donaties en acties, honderden dieren maandelijks voorzien van een diervoerpakket. Ook geven wij deze leden de mogelijkheid om hun kat te laten chippen en castreren.

2019 – 2020

De dierenambulance

Toen wij vernamen dat de gemeente Vlissingen per september 2019 zonder dierenambulance zou komen te staan. Hebben wij ons hard gemaakt om dit niet te laten gebeuren.

Omdat wij al erkend benificiant waren van stichting Dierenlot hebben wij ons ingespannen om te kunnen voldoen aan alle eisen om een dierenambulance van hun in bruikleen te mogen nemen.
We veranderden onze naam in Dierenwelzijn Walcheren en pasten onze statuten aan.

In februari mochten wij een gloednieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van stichting Dierenlot te Arkel. We hebben ondanks de coronamaatregelen het tóch voor elkaar gekregen om succesvol vrijwilligers te werven.

2020 – 2022

Scholing voor onze vrijwilligers

Toen wij in april 2020 van start gingen hadden we zo’n 50 enthousiaste vrijwilligers die in sneltreinvaart klaargestoomd werden. Om zo de functies van chauffeur, bijrijder, centralist en dierenvoedselbankmedewerker te gaan vervullen.

De vrijwilligers worden steeds meer ervaren , ook door de cursussen die zij van ons mogen volgen. En we groeien nog steeds verder! We hebben nu zelfs een enthousiast promotieteam, die probeert donateurs te werven en acties op te zetten.

2023 – heden

Voor Zeeland

Ons zeer gedreven bestuur is continu bezig om de stichting nog meer op de kaart te zetten. En de plannen voor te toekomst uit te werken. Wij proberen het dierenwelzijn in heel Zeeland naar een hoger level te tillen

Wij willen rijden voor elk dier in nood of als dat niet kan of mag, meedenken en verwijzen van een dier in een moeilijke noodsituatie.
We kunnen dit niet alleen, we krijgen nog geen enkele steun of subsidie van de Zeeuwse gemeentes. We bestaan nu alleen met hulp van donateurs en onze acties in Zeeland. Wij werken, waar nodig en mogelijk, samen met lokale en zelfs nationale organisaties.

🐶 Om iedereen te kunnen helpen maken wij gebruik van cookies!
Home
Account
Cart
Search