Skip links

Tarieven

Hoe graag wij ook alle dieren gratis zouden willen helpen, dit is niet mogelijk. Dierenwelzijn Zeeland wordt namelijk ook niet gesubsidieerd of gesteund door een overheidsorgaan.

Wij houden om deze reden ons dan ook aan de marktconforme prijslijst.

Betalingen kunnen contant of per pin (voorkeur) direct aan de ambulance gedaan worden. Indien de eigenaar een factuur wenst te ontvangen en nadien te betalen, komen er € 7,50 administratiekosten bij.

Dieren met eigenaar

Voor de eigenaar van een weggelopen, gewond of overleden aangetroffen huisdier zijn er kosten aan de ambulancerit verbonden. Uw huisdier wordt zo mogelijk meteen naar u toegebracht. Is dit niet mogelijk, dan gaat uw huisdier naar het asiel. Wanneer het dier gewond is en direct medische hulp nodig heeft, zal het dier direct naar de dierenarts gebracht worden. Alle bijkomende kosten zoals dierenarts- en/of asielkosten zullen doorbelast worden naar de eigenaar.

€30,00

Dieren zonder eigenaar

Dieren zonder eigenaar zijn dieren waar de gemeente verantwoordelijk voor is en/of waar geen eigenaar van te achterhalen is. De kosten zijn dan in principe voor de desbetreffende gemeente. Wij rekenen GEEN kosten voor het melden en helpen van dieren zonder eigenaar. Meldingen van overleden inheemse dieren zullen wij doorsturen naar de daarvoor bestemde instantie.

€0,00

Overleden huisdier

Bij een melding van een gevonden overleden hond of kat, lezen wij altijd eerst de chip uit. Als de chip geregistreerd is, nemen wij contact op met de eigenaar. Afhankelijk van de wens van de eigenaar, brengen wij het overleden dier naar huis of een andere gewenste locatie. Voor deze rit brengen wij een vergoeding in rekening bij de eigenaar.

€30,00

Overige dieren

Wij rijden uit voor alle gewonde inheemse dieren, waarvoor wij officieel toestemming hebben. We werken hierin samen met de lokale asielen en opvangen. Betreft het een melding van een overleden dier, dan kunt ook bellen voor advies. Ritten voor deze dieren worden niet in toegerekend aan de melder.

€0,00

Ambulancerit – Dieren met eigenaar (Vervolgrit)

 • Vervolgrit TAXI (binnen werkgebied)

U heeft eerder op dezelfde dag gebruik gemaakt van onze diensten om uw huisdier naar een geplande afspraak bij de dierenarts te brengen en uw huisdier is daar achtergebleven. Later op de dag mag uw dier alsnog naar huis, dan rekenen wij een vervolgrit.

 • Vervolgrit Overleden huisdier

Helaas hebben wij uw overleden huisdier gevonden en zijn wij naar uw thuisadres gekomen. U heeft afscheid genomen en zou graag willen dat uw huisdier direct door, naar bijvoorbeeld het crematorium, gebracht wordt.

€15,00

Taxirit

Wanneer uw huisdier naar een geplande afspraak moet, kan u gebruik maken van onze diensten. U plant uw afspraak bij de dierenarts en daarna plant u uw taxirit bij onze centralist.

 • Buiten werkgebied Maatwerk

Soms moet uw huisdier naar een dierenkliniek verder in het land of u vraagt ons om uw huisdier ergens buiten ons werkgebied op te halen.
Wij kunnen dit voor u verzorgen, maar is op basis van maatwerk. Heeft u zo’n rit en wilt u ons inschakelen? Bel dan even naar de dienstdoende coördinator (06-48421717 optie 4) en leg uw vraag voor. U krijgt binnen 48 uur een offerte.

 • Buiten werkgebied – SPOED € 50,00 + € 0,50/km

Wanneer uw huisdier met spoed van een dierenarts naar een dierenkliniek gebracht moet worden, kunt u niet wachten op een offerte binnen 48 uur. Ook wij moeten direct een ambulance uitroosteren en zijn die langere tijd kwijt. Hiervoor rekenen wij dit tarief.

 • Wachturen € 10,00/15min

Uw dier is afgeleverd bij de dierenarts. In alle bovenstaande taxiritten zit er 1 uur wachttijd inbegrepen. Wanneer de afspraak uitloopt, zullen wij achteraf wachturen in rekening brengen.

 • Overige kosten

Denk hierbij aan bijvoorbeeld tolkosten. Deze zullen we 1 op 1 doorbelasten.

€30,00

Afstand

Wij rekenen een hoger tarief voor het afstand doen van uw huisdier, dan de meeste lokale asielen. Dit doen wij om u te stimuleren dit zelf te regelen met het asiel. Bij het afstaan van dieren aan ons, worden er ook nog ritkosten in rekening gebracht.
Wij kunnen alleen afstanddieren aannemen als wij daarvoor ruimte hebben in onze opvang.

 • Kat < 3 maanden                  € 0,00
 • Kat > 3 maanden                  € 60,00
 • Hond                                         € 100,00
 • Konijn                                       € 25,00
 • Vogel                                         € 15,00

Vangkooi – Borg

Wanneer u een vangkooi wilt lenen om uw eigen huisdier te vangen, dan kunt u bij ons een vangkooi lenen. Wij vragen voor het lenen een borg. U kunt op afspraak de vangkooi ophalen en krijgt daarbij de nodige instructies. Wanneer u de vangkooi in goede orde en schoon weer terug komt brengen, krijgt u de borg terug.

 • Vangkooi – Bezorgen, scherp stellen en ophalen € 30,00

Wanneer u niet in de gelegenheid bent de vangkooi op te halen en terug te brengen, vragen wij bezorgkosten. Borg zal altijd gevraagd worden.

€50,00

Zoek- en vangteam

 • Inzet zoek- en vangteam             € 50,00

Wanneer onze inzet wordt gevraagd om te helpen zoeken naar een weggelopen huisdier, zorgen we dat er zo snel mogelijk een team wordt samengesteld. Deze vergoeding is éénmalig ongeacht de duur van de zoekactie. In het geval van een vermiste hond proberen we een team binnen 60 minuten na melding op de laatste zichtlocatie te krijgen.

 • Flyeractie, meerprijs vanaf             € 50,00

Wanneer wij ingezet worden bij een vermissing van een kat, is de 1e stap om huis-aan-huis te flyeren. Wij kunnen voor u het ontwerp en drukwerk verzorgen tegen een meerprijs bovenop de inzet zoek- en vangteam.

 • 250 flyers, ontwerp en verspreiding € 50,00
 • 500 flyers, ontwerp en verspreiding € 55,00
 • 1000 flyers, ontwerp en verspreiding € 65,00
 • Inzet speurhond, meerprijs per hond      € 25,00

Inzet van een speurhond kan helpen om sneller uw vermiste hond terug te vinden. Wij hebben diverse samenwerkingsverbanden met speurteams en hondenbegeleiders die wij kunnen oproepen.

 • Inzet drone, meerprijs             € 25,00

Bij langdurige of urgente vermissingen kan inzet van een drone baat hebben. We kijken vanuit de lucht of we sporen of zelfs de hond kunnen lokaliseren. Inzet van een drone kan alleen in bepaalde gebieden en is afhankelijk van de weersomstandigheden.

 • Inzet waterteam             € 50,00

Wanneer de vermissing in een waterrijk gebied is en er zijn geen zichtmeldingen meer, kunnen we een beroep doen op het waterteam. Zij gaan gericht zoeken in de buurt van de laatste zichtlocatie. Inzet van een onderwaterdrone en vaartuigen zit hierin inbegrepen

€50,00

Opvang

Soms krijgen wij het verzoek om tijdelijk een huisdier op te vangen. Dit kan meerdere redenen hebben, denk hierbij aan ziekenhuisopname van de eigenaar. Ook kan het gebeuren dat een eigenaar niet direct gevonden wordt en het dier een nacht of meerdere nachten bij ons doorbrengt. Ook bij een hulpvraag voor het overnemen van de zorg van oa pasgeboren kittens, pups en tamme konijntjes die later weer terug naar de eigenaar gaan, kunnen wij verzorgen. In principe hanteren wij onderstaande tarieven, echter treedt altijd eerst met ons in contact, zodat wij samen tot een afspraak kunnen komen.

  • Tijdelijke opvang tamme vogel    € 6,00
  • Tijdelijke opvang tam konijn        € 8,00
  • Tijdelijke opvang kat                     € 8,00
  • Tijdelijke opvang hond                 € 10,00

Adoptie

Elk dier krijgt bij ons een kans. Wij vangen kleinschalig dieren op, waar we veel zorg in steken. We gebruiken het beste voer, dieren worden met regelmaat door een dierenarts gecontroleerd en waar nodig geholpen. Wij vragen daarom een bijdrage in de verzorgingskosten.

 • Kleine tamme vogel € 10,00
 • Grote tamme vogel € 25,00
 • Konijn € 40,00 (koppel € 80,00)

Konijnen worden zoveel mogelijk per koppel geplaatst of we proberen bij u thuis een konijn te koppelen aan uw konijn. Konijnen worden gezond, gecastreerd (ram), gechipt en gevaccineerd geplaatst.

 • Kitten/kat € 125,00
 • Kittens worden met 9 en 13 weken gevaccineerd en rond week 11 worden ze gecastreerd en gechipt en krijgen volgens schema ontworming. Wanneer gezond, mogen ze op z’n vroegst met 13 weken vertrekken naar de adoptant. Oudere kittens/katten worden wanneer mogelijk gechipt, gecastreerd, gevaccineerd en ontvlooid en ontwormd. Kittens gaan in principe per koppel weg.
 • Hond € 300,00

🐶 Om iedereen te kunnen helpen maken wij gebruik van cookies!
Home
Account
Cart
Search